WordPress alet çantası

Merhaba dostlar. WordPress weble uğraşan hemen hemen herkesin bildiği bir blog scripti. Kendi sitemin de wordpress olduğunu göz önünde bulundurursam wordpress olayına yeni başlayan arkadaşlar için eklentiler paylaşayayım dedim. Başlığın wordpress alet çantası olmasının sebebi wordpress için en gerekli eklentilerden oluşmasıdır. WordPress elbette güzel bir sistem. Nimetlerinden de faydalanmamız çok daha doğru olacaktır. Sistem içinde bir sürü eklenti barındırarak özellikle seo çalışması yapan arkadaşlarımızın yükünü aşırı derecede hafifletiyor. Yani şöyle düşünün, elinizde güzel mi güzel bir nimet var. Bundan faydalanmamak hem mantıksız olacaktır hem de sizin aşırı yorulmanıza yol açacaktır. WordPresste eklentilerin ne olduğundan bahsetmeden önce eklentileri nasıl yükleyeceğimize de kısaca değinmek istiyorum. Örneğin bir eklenti var elinizde. Eklenti güzel mi güzel. Ama bunu nasıl etkinleştireceğinizi bilmiyorsunuz. İki yolu var bu olayın. İsterseniz herhangi bir ftp aracıyla wordpressin kurulu olduğu dizine gelin eğer ana dizine kurmuşsanız bu uyarıyı göz ardı edebilirsiniz. Ftp programınızla wp-content klasörünü açmalısınız. Bunun sebebi eklentilerin olduğu kısma gelmek. Oraya geldikten sonra eklenti anlamına gelen plugins klasörüne geliyoruz. Ordan da eklentinin klasöre çıkartılmış halini atıyoruz. Attıktan sonra wordpress menüsünden eklentiler kısmına gelip eklentiler diyoruz. Etkinleştir dedikten sonra olay tamam. Uyarmam gereken küçücük bir husus var. Ücretli eklenti kullanıyorsanız eklentiyi etkinleştirmek için lisans kodunu girmeniz gerekebilir. Bu durumda lisans kodunu girdikten sonra ancak kullanmaya başlayabilirsiniz. Bir diğer eklenti ekleme şekliyse wordpress menüsünden yeni ekle diyip .zip uzantılı dosyamızı upload ederek eklentiyi yükleyip ardından etkinleştirmemiz. Yalnız bu durumda eklentinin boyutu aşırı derecede büyükse yüklemeyebilir. Bu durumda ilk söylediğim yöntemle yükleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Şimdi, hazırsanız başlayalım.

WordPress SEO by Yoast

Bu eklenti genel olarak seo amaçlı olup yazılarınızın seo ayarlarını yapmanızda, seo ayarlamaları sonucunda meta kodları eklemenize ve seo çalışmalarıyla uğraşanların kesinlikle kullanması gereken bir uygulama. Bu uygulama sayesinde yazılarınızın seo ayarlamalarını basitçe yapabilir, xml haritalarını gözlemleyebilir dahili link ekleyip çıkarabilir rss güncellemelerini ekleyip çıkarabilirsiniz. Bunu ben de kullanıyorum. Gerçekten çok fazla iş görüyor.

Eklentiye erişmek için tıklamanız yeterli.

Eveet gel gelelim diğer bir eklentimiz olan All-In-One SEO Pack eklentisine.

Bu da yine bir seo eklentisi. Yoast ile yarışıyor. Bazılarına göre Yoasttan daha iyi bazılarına göre ise yoast ile kıyaslanamaz. Benim fikrimi soracaksanız her iki programın da artıları var. Ama gel gör ki ikisinden birini kullanmamız daha iyi olacaktır çünkü çakışma gibi bir durum söz konusu. Bunun da bir seo eklentisi olduğunu ve içinde performance sosyal medya, başlıklar ve meta kodları olduğunu belirtip yazımıza devam edelim. Erişmek için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli olacaktır.

All-In-One SEO Pack için tıklayın.

Güzel olan bir diğer seo uygulamasıysa Seo Ultimate. Bununla özellikle meta açıklamalarını etkinleştirmeniz daha basit hale gelecektir. Kendi widgetları da bulunan bu eklenti sayesinde seo işi gerçekten daha basitleşecek yükünüz hafifleyecek, 404 hatalarınızı düzenlemede, link maskelemede ve değinmek istediğim bir diğer husus olan yazar uygulamalarıyla gerçekten çok güzel bir eklentidir. Kullanmanızı öneriyorum. Eklentinin uygulamaları sadece bunlarla sınırlı değil, daha fazla bilgi almak ve indirmek için Aşağıdaki linke tıklamanız yeterli olacaktır.

SEO Ultimate Eklentisi.

Bir diğer eklentimiz ise Fv Simpler Seo eklentisi. Sitenizde gereksiz kodları kaldırmak ve meta taglarla ilgili düzenlemeler yapmanızı başlık ve açıklama kısımlarını düzenlemenize yarayan harika bir eklenti. Öneriyorum. İndirmek ve daha fazla bilgi almak için Lütfen Aşağıdaki linke tıklayın.

FV Simpler SEO Pack için tıklayın.

Bir diğer gerekli eklentimiz ise Scribe. Üstelik bu eklentinin çakışma gibi bir problemi de yok. Diğer seo programlarınızla beraber çalıştırabilirsiniz. Eklentinin özelliği siz seo üzerine bir şeyler yapıyorsunuz yalnız bunun seo açısından uygunluğu ne şekildedir bunu görebilmenizi sağlıyor. Eklenti için buyrun;

Scribe için burdan.

Kendi sayfamda da kullandığım bir diğer eklenti ise Sharerbar eklentisi. Sitede hemen yan tarafında dikkat ettiniz mi bilmiyorum sosyal medya paylaşım ikonları bulunmakta. İşte Sharerbar size yazıları anında paylaşmanızı sağlıyor.

Sharebar için burdan.

Gelelim diğer bir uygulama olan ve mobil web sayfalarını optimize etme amaçlı bir eklenti olan Wp Touch eklentisi. Bu eklenti web sayfalarınızın mobil telefonlarla daha uyumlu hale getirme ve mobil kullanıcılarınız için tasarlanmış eklentidir. Bu eklenti ile web mobil web sayfalarınız daha bir hafif olacak, sayfalarınızı dolaşanların daha rahat gezinmesini sağlayacak. Benim önerimdir.

WP Touch için burdan.

Yorum kısmına çok önem verenlerimiz için disqus wordpress eklentisini hemen edinmelisiniz. Bu eklenti sayesinde yorum kısmınız gerçekten çok harika görünecek. Üstelik seçenekleri sizin belirlemeniz bile mümkün. Sadece wordpress için değil blogger benzeri sistemlerde de kullanabileceğiniz bu harika eklentiyi indirmek için aşağıya tıklayın, eklentinin Türkçe dil desteğinin olması ve ziyaretcilerin yorum atma yetkilerini ayarlayabilmeniz artılarından.

Disqus wordpress için burdan.

Ve bu yazıda değineceğim bir diğer eklenti ise JetPack. Bununla sayfa bildirimlerini alabilir, gerçek zamanlı istatistiklere erişebilir, mozaik galeriler ekleyebilir, iletişim formu ekleyebilir, yedekleme işlemlerinizi yapabilir, google+ profilinizi ekleyebilir, duyuru ekleyebilir, sosyal medya siteleriyle direkt paylaşım yapabilir ve daha bir sürü özelliği mevcut. Bu söylediklerim aktif olarak kullandığım seçenekler. Kesinlikle öneririm. Seo açısından önemli bir kriter

Jetpack için burdan.

WordPressin bu eklentileri genel olarak kullanılan eklentiler. Eğer sizin de kafanızda hoşunuza giden eklenti mevcutsa bunu bizimle paylaşabilir, bilgi paylaşımımıza dahil olabilirsiniz.

“WordPress alet çantası” üzerine 22 yorum

  1. Böyle eklentiler sayesinde sitelerimiz ilerliyor işte fakat çok eklenti kullanırsakta sitemiz yavaşlıyor.

    Yanıtla
    • Yine eklentiler sayesinde sayfanın hızını arttırabilmemiz de WordPress’in güzel taraflarından sanırım.

      Yanıtla
  2. bunların dışında siteyi kasmayan daha farklı bi eklenti söyleyebilir misiniz, bir de cloudflare hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Yanıtla

Yorum yapın