Seo Uyumlu Makale

Seo uyumlu makale hakkında elimden geldiği kadar bilgi vermeye çalışacağım bugün. Bildiğiniz üzere bir çok seo eklentisi bulunmakta. Benim kullandığım Yoast Seo  eklentisi. İşimi fazlasıyla görüyor. Seo uyumlu makale yazdığınız zaman zaten Yoast uyumlu makale de yazmış oluyorsunuz. Bu durumda hedefimiz seo uyumlu makale yazmak. Böylelikle tabiri caizse seo uyumlu makale yazmış olacağız.

Şimdi ilk adım, konumuzu belirlemeliyiz.Konu ne hakkında olacak, neler içerecek, neler hakkında bilgi verecek. Bunu belirledikten sonrası basit.  Çünkü düşüncelerimiz belli, ne yazacağımız, hakkında bilgi vereceğimiz belli.

Sonrasında yapmamız gereken ilgi çekici bir başlık bulmak. Başlığımızın en az üç kelimeden oluşmasına dikkat etmeliyiz.  66 karakteri geçmemesine de dikkat etmemiz gerekmekte. Bunun sebebi 66 karakterden sonrasını arama motorları genelde spam olarak görmekte. Üzerinde bilgi vereceğimiz bilginin içinde anahtar kelimemizin olmasına dikkat etmeliyiz. Örneğin, abc ürünlerinin c ürünü hakkında bilgi vereceksek bu c ürünü anahtar kelime içerisinde mutlaka olmalı.

Gelelim bağlantı kısmımıza. C ürünü hakkında bilgi veriyorsak bu C ürünü bağlantı kısmında bulunmalı. Kendinizi düşünün mesela, c ürününü ararken ortaya B ürünü ile ilgili bir url olursa girmek isteyeceğinizi sanmıyorum. Ben kendim böyleyim.

Yoast Seo kullanan arkadaşlarımız bilir, metnin aşağısında meta kısmı adlı bir seçenek sunulur. Bu meta kısmıyla ilgili bir durum var, meta kısmı 160 karakterden fazla olmamalıdır. Açıklama kısmınız anahtar kelime yani C ürünü ile başlamalıdır. Böylelikle hem arama motorları hem kullanıcılar aradıkları ürünün o metnin içinde olduğunu bilsin.

Gel gelelim diğer bir husus olan metin içi başlık kısmına. Eğer metin içinde başlık kullanacaksanız ilk başlığınız anahtar kelimeniz olan C’yi içermelidir. Bunun önemi vurgulanan ürünün önem derecesini arz eder.

En önemli kısım, içerik kısmı. Bunun en önemli dememin sebebi seo kriterleri açısından en fazla önemli olan durumun içerik olması. Tamam belki başlıklar ayrı olabilir, başlıklarınız koyu olmayabilir, ama şöyle bir durum var. İçeriğiniz ne kadar seo uyumlu olursa makaleniz de o derece seo kriterlerine ulaşır ve hedef kitlenize ulaşırsınız. Öncelikli olarak seo uyumlu makale yazıyorsanız anahtar kelimeniz en az yüzde 4 (yüz kelimeden varsa 4ünün içinde) oranında olması gerekir. En fazla ise yüzde 5.5 diye belirtmiş bazı yerlerde. Ben aşırıya gitmemenizi öneririm. Görsel kullanıyorsanız anahtar kelimeniz o görselde bulunmalıdır. Anahtar kelime’niz ilk 50-100 kelimesi arasında bulunmalıdır. Anahtar kelimeniz ve vurgulamak istediğiniz kelimeler, kalın, italik ve altı çizili halde bir defa bulunması gerekmekte. Bunun nedeni az önce de belirttiğim gibi o kelimenizin hedef kelime olarak belirlenmiş olması, vurgulanmak istemesi.Ek olarak, anahtar kelimeniz son 50-100 kelime arasında olmalı. Bir paragraf gibi düşünün: giriş cümlesi, gelişme cümlesi ve sonuç cümlesi. Sonrasında yapmanız gereken şey makalenizin en az 300 kelimeden oluşması. Bu hem Yoast hem de seo kriteri açısından önem teşkil eder. Zaten bir konu hakkında bilgi verirken 300 kelimeden az olması konu hakkında ne kadar bilgilendirme yapar orası faili meçhul.  Dipnot geçeceğim bir husus da olacak olursa sayfanızda sık sık iç link kullanın. Yani bu yazı C ürünü hakkında dese dahi, o yazının linkini makalenin içinde paylaşın. Google iç linklemeleri seven bir arama motoru

 

Son olarak: Bu bahsettiğim kurallar, benim okuduğum makalelerden derlediğim, doğru bulduğum ve özet geçtiğim bilgilerden oluşmakta. Ben elimden geldiği kadar bu seo ve yoast kurallarına uymaya çalışıyor ve faydasını da görüyorum. Eğer ben bunun faydasını görebiliyorsam ilerde başka faydasını görenler de olacaktır.

Kendinize çok iyi davranın. / Sezai.

Bir önceki yazımız olan Sosyal imleme ve Seo başlıklı makalemizde imleme seo, imleme siteleri ve reddit nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

“Seo Uyumlu Makale” üzerine 5 yorum

  1. Faydalı bilgiler verilmiş seo konusunda. Makale başlığının kısa olması her zaman iyidir.

    Yanıtla
  2. bu aralar ben boşladım ama kalın yazmak ve site için linkleme çok önemli bence. kullanılması gerek

    Yanıtla
  3. site içi linkler derken’ başka siteden o konu hakkında ayrıntılı bilgi mi yoksa video linklerimi?

    Yanıtla
    • Senin kendi web sayfana verdiğin linklerden bahsediyorum. Yani bir nevi kullanıcılarına siteyi gezinme olanağı sunmandan bahsediyorum. A konusuyla ilgili bir şeyler yazdığında, a konusunu linkleyebilirsin örneğin.

      Yanıtla

Yorum yapın