Kişisel Blog Sahibi Olmanız İçin 8 Neden
Son zamanlarda kişisel blogların sayısı bir hayli arttı. Bunun yanında bu sitelerin çöp site olma olasılığı da beraberinde devam ediyor. İnsanlar web sitelerini açarken geleceği düşünmek yerine, şimdi açayım köşede dursun mantığında. Bu yazıyı yazma sebeplerim arasında öncelikle bir nebze insanları kişisel blog açmaya yöneltebilmek. İnsanlar kişisel blog açarlarken kısa bir hit süresinden sonra sürekli reklam alarak siteyi bildiğiniz çöp site haline getiriyor. Haliyle şahsım adına konuşacak olursak soğuyorum. Yazmayı sevmelisiniz. Yazdıklarınızı da paylaşırsanız daha bir harika olacağına eminim. Şimdi Kişisel Blog Sahibi Olmanız İçin 10 Neden adlı yazımıza başlayalım ufaktan.
1.Marka Tanınırlığı
Diyelim ki insanlara tanıtmak istediğiniz bir marka var, bu herhangi bir şey olabilir. Aklınıza gelen gelmeyen bir sürü şey… Özellikle kurumsallaşmış web sitelerin mutlaka blog sayfası bulunmaktadır. İnsanın aklına şu geliyor, zaten o kadar hit yapmışsın, zaten o kadar ürün yelpazen var. Neden bir blog açma gereği duyuyorsun. Bunun nedeni açık aslında. İnsanlara marka tanınırlığını yaymak için bir blog şart. Kimilerine göre kurumsal, kimilerine göreyse kişisel blog. Ama eğer marka tanınırlığını yaymak istiyorsanız bir blog adresine sahip olmanız mecburi gibi bir durum haline geldi.
2.Ürün Pazarlaması
Sahip olduğunuz ürünleri istediğiniz kitleye ancak web siteleriyle yapabilirsiniz. Ama durun, o da nesi? Benim belirttiğim kişisel bir web site, neden insanlar kişisel web sitesine benim pazarladığım bir ürün için girsinler ki? Sebebi açık aslında. Çünkü artık insanlar uzun uzadıya yazı okumaktan sıkıldılar. Bir ürün pazarlamak için genelde kişisel bloglar tercih edilir. Buna örnek olarak Hürriyet’in Bumerang servisi örnek verilebilir.
3.Edebiyatınıza Katkı
Bir şeyler yazarak edebi yönünüzü geliştirebilir hatta biraz daha ilerleyip kitap yazma noktasına kadar geliştirebilirsiniz kendinizi. Buna örnek olarak Gülse Birsel verilebilir. Halen köşe yazarlığı yapmakta. Gayet Ciddiyim adlı kitabını okudum. Bildiğiniz blog yazısı havasında yazılmış. Ben çok beğendim dilerseniz siz de okuyabilirsiniz.
4.Hitap Edilecek Geniş Kitle
Güzel yazdığınızı düşünüyor olabilirsiniz. E madem öyle neden bu kişisel yazılarınızı sık sık yazarak, geniş bir kitleye yaymıyorsunuz. Bunu gerek sosyal medya gerekse bülten e-mail aboneliği desteğiyle yapmanız da mümkün.
5.Editörlük Tecrübesi
Gazete yazıları olsun, dergiler olsun, diğer büyük çaplı siteler olsun genelde sizden tecrübe isterler. Tecrübe olarak kendi web site yazılarınızı gösterebilirsiniz. Yazılar hem sizin kolaylıkla tecrübe edinmenize, hem de editörlük deneyimi kazanmanızı sağlar.
6.Araştırma Yeteneği
Bilginizin tam olmadığı bir konuda bir blog yazısı yazarken ister istemez araştırma yapmak durumundasınız. Bunun sebebi kullanıcılarınıza en doğru bilgiyi sunmaktır. Bu esnada da
7.Yeni Bir Çevre
Blog yazarak özellikle sosyal medyadan gelen dönüşler sayesinde yeni bir kitle edinmeniz mümkün. Bu sayede iş alanlarınız da genişleyecek, farklı iş kollarından tanıdıklarınız olacağından iş bulma gibi bir derdiniz olmayacaktır. Ben mesela Timur Demir, Cem Türk gibi arkadaşlar tanıdım bu blog sayesinde. Bana çok faydası oldu…
8.Para Kazanma
Belki de en can alıcı noktalardan birisi budur. Neden diye soracak olursanız, öncelikle kişisel blog denince akla insanların aklına kişisel görüşlerin belirtildiği, geri dönüşlerin fazla olduğu web siteler gelir. Örnek olarak web sitenize bir yazı yazdınız. Bu yazdığınız yazıdan tanıtım yazısı, backlink gibi yöntemlerle kazançlar elde edebilirsiniz.
Kişisel Blog Açmak İçin 8 Neden adlı konumuzun sonuna geldik. Umarım beğenmişsinizdir.
Bir yanıt yazın