Kişisel Blogda Neler Yazabiliriz ?

Kişisel Blogda neler yazabiliriz?

Kişisel blogda neler yazabiliriz sorusu birçok webmasterin aklındaki sorulardan biridir. Ben de bu konu arayan webmasterlerdan biriyim. Konuyu bulursun, ama paylaşıma değer konu olmadığından dolayı veya maddi sebeplerden dolayı paylaşmazsınız. İlk kişisel blog girişimimde herhangi maddi gelir hedeflemedim. Ama sonrasında adsense girdi işin içine. İstediklerimi değil, hit gelmesi muhtemel şeyleri yazdım. Sonrasında bir baktım ki, gelir geliyor. Bir baktım ki, ben sevdiğim yazıları değil, bana para getiren şeyleri yazıyorum. Her neyse kişisel blogda neler yazabiliriz konusunu burada açıklığa kavuşturmayı hedefliyorum. Hadi başlayalım.

Kişisel blogumuzda neden yazmalıyız?

Kişisel blog sahibiyseniz eğer, internette görünürlük çok önemli. Google Amca’nın gözünden düşmemek ve index sıranızı kaybetmemek için, elinizden geldiğince sık içerik girmeye çalışın. Siz güncelliğinizi yitirdikçe, insanlar sıkılır. Eğer varsa aboneleriniz, site güncelliğini kaybettiğinden siteye normalde girdiğinden daha az girer. Kullanıcılar az girdikçe, siz arama motorlarında daha geriye düşer ve bam! Bu yüzden sürekli bir şeyler yazmalısınız. Karalayın yahu bir şeyler.

Güncellik

Paylaştığınız şeyler, güncel olmalı. Örneğin tercih dönemlerinde eğer ki siz yemek paylaşımı yaparsanız, bu durumda agresif bir paylaşım olur. Tabii bu yazdığım; kişisel blog gönderileri içindir. Yemek sitelerinin eğitimle ilgili bir şeyler paylaşması da aynı absürtlükte.

Azıcık görsel, azıcık sosyallik

Görsel paylaşımı yapmayı da ihmal etmeyin. Sosyal medyayı etkin kullanmaya çalışın. Ziyaretçilerinizi ihmal etmemeye çalışın. Çünkü internet sitenizin eli ayağı, site ziyaretçilerinizdir

Ziyaretçilerinizi sevin

Bir kişi eğer internet sitenizde yorum yapıyorsa bilin ki değerlisinizdir. Yorumların SEO Faydası adlı yazımda da bu konuya ayrıca değinmiştim. Bir kişi yorum yapıyorsa, onun yorumunu es geçmeyin. Ona kendisini değerli hissettirecek şeyler söylemeniz yararınıza. “Paylaşım için tşk, iyi paylaşım, güzel paylaşım” tarzı yorumlardan bahsetmiyorum. İnternet sitemde onlarca yorum bulunuyor. Bazıları benim yazdığım blog yazısı kadar doyurucu yorumlar. Hepsine teşekkür ederim ayrıca.

Google’ı unutmayın

Kişisel blogda neler yazabiliriz konusunun en derin noktasına geldik. Yazıyorsunuz, iyi güzel. Ama Google‘ı da es geçmeyin. Seo uyumlu makale yazmaya gayret edin. Bu arada seo uyumlu yazıma aşağıdan göz atabilirsiniz. Bunu hatırladığım da iyi oldu. Yakın zamanda güncelleyeyim.

Seo Uyumlu Makale

Farkınız, tarzınız olsun

Yazdıklarınızın özgün nolması hem seo açısından, hem de kullanıcı tatmini açısından çok çok önemli bir kıstas. İçeriklerinizin doyurucu olması için, özgün olması çok önemli. Sohbet havasında olursanız, ben şahsen orayı yer imlerime eklerim.

Okumayacağınız şeyi paylaşmayın

Bir internet sitesine girdiğinizde, okumaktan keyif almadığınız bir konuda yazıyorsanız, o internet sitesine girmezsiniz. Bu da tamamen aynı mantık. O yüzden okumaktan keyif almadığınız şeyi paylaşmayın derim ben.

Son olarak

Kişisel blogda neler yazabiliriz konusuna elimden geldiğince değindim. Umarım kişisel blog paylaşımlarınıza bi nebze faydalı olabilmişimdir. Yorumlarınızı esirgemeyin. Benim soruma yanıtlarım ortada, sizlerin de yanıtınızı alalım mı?

Bir önceki yazımız olan Yeni Bloggerlar için Tavsiyeler başlıklı makalemizde blogger nedir, bloggerlar ne yapmalı ve bloggerlik için ne yapabilirim hakkında bilgiler verilmektedir.

“Kişisel Blogda Neler Yazabiliriz ?” üzerine 7 yorum

  1. Hocam eskiden hostum (vds) vardı ve 35 tane sitem vardı ama maliyetler konusuna da değinmeniz gerekir biraz

    Şimdi google amcaya sığındık ve öyle devam etmeyi düşünüyoruz Siteme bir göz atarsan tavsiye edeceklerin varsa memnun olurum

    Yanıtla
  2. Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Kullanacağım fikirler var aralarında

    Yanıtla
  3. Selam,

    Ben daha çok ”Bilgi sahibi olduğum konularla ilgili kendi perspektifimden ipuçları” şeklinde gitmeyi tercih ediyorum. Google’dan gelen ziyaretçi, yazıya zaman ayırdığında yeni bir şeyler öğrenebilmeli. Keyifli vakit geçirtebilmek de ayrı bir konu ve bir beceri tabi.

    Yanıtla

Yorum yapın