En İyi Blog Servisleri

En iyi blog servisleri

En iyi blog servisleri adlı yazımıza benzer bir yazımız daha vardı. Yalnız onun ismi sosyalleşme ürünü bloglar idi. Yazıyı inceledim. Pek beğenmeyip, serdar adlı bir arkadaşın blog yazısını da okuyup biraz ekleme, biraz çıkarma yaparak yeni bir blog oluşturma siteleri adlı bir yazı yazı yazmaya karar verdim. Bu yazı dolu dolu olacak. Çünkü kendimin de içerisinde bulunduğu bir sektör.

  • Blog içerisinde kişisel veya kurumsal yazıların bulunduğu web günlük türüdür.

Çevrenizde blog kullanan kişi sayısı çok fazla. Ama gelin görün ki bunu etkili ve gerçek anlamda kullanan kişi sayısı bir o kadar az. Hele hele forumlarda blog diye tanıtılan sitelerin, kopyala-yapıştır mantığıyla oluşturulanları gördükçe gerçekten çok canım sıkılıyor. Eleştirimizi yaptıysak dilerseniz, yazımıza başlayalım.

 

Wordpress.org
WordPress.org

WordPress.org aklınıza gelen en iyi blog scripti diyebilirsiniz. 6 milyona yakın web sitesinde kullanılmakta olduğu zaten kalitesini gözler önüne seriyor. WordPress scriptini kullanabilmek için hosting, domain konularına birazcık aşina olmanız gerekmekte. Eğer, wordpress kurulu site arıyorsanız, şu anda bulunduğunuz web site olan sezaiacima.com wordpress tabanlı bir web sitedir. Eklentiler aracılığıyla dilediğiniz kadar geliştirebiliyorsunuz.

Girebilmek için başlığa tıklamanız yeterli.

Wordpress.com
WordPress.com

 

WordPress.com alan adı ile siteler kurabileceğiniz harika bir platform. Bakımları falan filan, hepsi otomatik. Temalar sınırlandırılmış durumda. Temaları yükleyebilmek için biraz ücret istenebiliyor. Bu da biraz can sıkıcı açıkçası. 1.Başlıktaki WordPress.org’un ücretsiz hali. WordPress.org kullanıcı iseniz bu durumda hemen sıkılabilirsiniz. Yalnız teknik bir bilgi sahibi değilseniz hosting-domain işlerine de uzaksanız WordPress.com iyi bir alternatif.

Blogger.com
Blogger.com

 

Geldik şimdi Google’nin arkasında olduğu Blogger’a.

Blogger, arkasında Google’nin olduğu indekslenme hızı bakımından oldukça hızlı bir blog oluşturma sitesi. Bu blog platformunu kullanabilmek için bir gmail adresinizin olması yeterli. Bu gmail adresi aracılığıyla hizmetler sekmesinden, bir blogspot uzantılı web site edinebilmeniz mümkün. Tasarım seçenekleri wordpress kadar çok değil, aşırı özelleştirme yok, çok fazla kurcalama imkanınız yok. Yalnız tek tıkla kullanıcı ekleyebilirsiniz. Kullanıcılarınızın yetkileri standart. Örneğin yönetici olarak atadığınız bir kullanıcının yetkileriyle oynama imkanınız yok. İndeks hızı ise arkasında Google olduğu için aşırı hızlı.

Tumblr.com
Tumblr.com

Blogspotun arkasında Google varsa, Tumblr’nin arkasında da twitter var. Aşırı medya paylaşımına uygun, bir o kadar da sade ve tasarım bakımından Blogspottan çok daha iyi olan blog oluşturma platformu Tumblr, sizlere tumblr.com uzantılı web site açmanıza olanak sağlıyor. İçerisinde medya playerlar ekleyebilir, kendinize göre gif ekleyebilir bunları twitter ortamında çok güzel uyarlayabiliyorsunuz.

LiveJournal.com
LiveJournal.com

 

Gelelim bir diğer platform olan Livejournal’a. Genellikle gazete anlamında kullanılan, anlık olarak kullanılan, bir nevi online gazete okuma platformu olan Livejournal, sizlere adiniz.livejournal.com adında bir site veriyor. Bu siteye yazılar ekleyebiliyor, diğer kullanıcıların da paylaşımlarına göz atma imkanınız bulunuyor. Wikipedi kaynaklarında, günlük gazete şeklinde geçen sitemizin kullanımı basit mi basit. Dilerseniz bir göz atıp, kendinize bir web günlüğü açabilirsiniz.

Özellikle Rusya’da çok fazla kullanıldığını da dipnot geçelim.

Scoop.it
Scoop.it

Bir nevi imleme mantığı ile çalışan web site, geçen günlerde değindiğimiz Pinterest mantığı ile çalışmakta.

Academia.edu
Academia.edu

Academia.edu web sitesine facebook hesabınızla giriş yapıyorsunuz, ve üniversitenizi belirledikten sonra ünvadı.academia.edu/isminiz şeklinde bir blog adresine sahip oluyorsunuz. İçerisinde hem öğrenci hem akademisyenlerin bulunduğu bu blog servisini mutlaka kullanmalısınız.

  • Gazete Blogları

Arkadaşlar bu blogları bu kategoriye almayacaktım ama Serdar kardeşimiz o kadar güzel bir şekilde ele almış ki bunu yazmadan edemedim. Milliyet, radikal, Hürriyet gibi büyük web sitelerin kullanıcılarına açtığı bir blog oluşturma platformudur. Platformları kullanabilmek için web sitelerine üye olmak yeterli.

Sonuç olarak eğer niyetiniz varsa yazmaya, mutlaka bir şekilde bir şeyler yazabilmek için birer barınak bulabiliyorsunuz. En iyi blog servisleri adlı yazımızı okudunuz. Yazımız hakkında fikir ve düşüncelerinizi yazmayı sakın unutmayın. Hoşçakalın, Sezai.

 

 

Bir önceki yazımız olan Süper Kupa Fenerbahçe'nin ama... başlıklı makalemizde derbi yorumu, fenerbahçe galatasaray ve saçma sapan futbol bu olsa gerek hakkında bilgiler verilmektedir.

“En İyi Blog Servisleri” üzerine 77 yorum

  1. Bence Wolrdpress ve blogger bu alanda en iyileri neden derseniz google de üst sıralara çıkmak çok daha klay ayrıca daha iyi optimizasyonu mevcut.

    Yanıtla
  2. seo bakımından wordpress in daha iyi olduğu kanısındayım. Fakat blogger ın daha iyi bir tema ve kontrol paneli var ve konuya daha hakim.

    Yanıtla
  3. tartışmasız wordpress deme hakkımı kullanıyorum. şu ana kadar daha iyi bir sistem çıkmadı

    Yanıtla
  4. Bana göre blogger vazgeçilmez 🙂 Hem google hemde kullanılabilirlik açısından diğer blog servislerine göre çok daha iyi.

    Yanıtla
  5. Son 3 blog servisini duymamıştım acaba siz kullandıysanız nasıl olduklarını açıklar mısınız biraz güzelse bizde kullanalım. 😀

    Yanıtla
    • LiveJournal gazete şeklinde çalışıyor, Academia.edu genelde teorik bilgilerin paylaşıldığı bilgiler içeren bir blog servisi. Kullanıcı adınızı belirleyip pdf veya word şeklinde de paylaşım yapabiliyorsunuz. Scoop.it ise bir nevi reddit.com gibi çalışmakta.

      Yanıtla
    • oradan almak yerine kendinize has bir domain satın alıp iyi bir firmadan sonra wordpresste yükelyebilirsiniz

      Yanıtla
    • WordPress.org hosting gerektirir bir scripttir. Diğeri ise hazır scripttir, adınız.wordpress.com adlı bi siteye sahip olursunuz. özellikler kısıtlıdır. WordPress.org kullanırsanız yapabileceklerinizin bir sınırı yok.

      Yanıtla
  6. Herkes blogspot ile wordpress arasında çelişiyor. Bence WordPress’i kullanmak daha basit ve daha güzel. Hem wordpress geliştirici olduğum wordpress de bi şeyler geliştirmek, üretmek daha eğlenceli.

    Yanıtla
  7. Başarılı bir çalışma olmuş . Umarım ilgili kişiler istifade ederler. Çalışmalarınızın devamını diliyorum .

    Yanıtla
  8. konuya ilk baktığımda academia yı görmemiştim. acaba buradan site açıp asıl site güzel edu backlink kazandırmış olur muyuz?

    Yanıtla
  9. ben bir blogger olarak en iyi blog ve en pratik kullanıcı panelinin bloggerda oldugunu düşünüyorum

    Yanıtla
  10. saray lezzetine katılıyorum. bende blogger derim. ancak wp den anlamadığım hosting vs işlerini anlamadığım için 🙂

    Yanıtla
  11. En güncel ve en fazla kullanılan yine her zaman ki gibi wordpress. Daha önceleri blogger ve blogcu kullanmıştım ama wordpress hepimize yeter 🙂

    Yanıtla
  12. Bence bunların arasına blogcu’yu da katabiliriz. O an paylaşılan tüm yazıları kendi ana site ekranında paylaşarak hem daha çok kişiye ulaşmasını sağlıyor hemde bir nevi sosyal ağ işlevi görüyor

    Yanıtla
  13. blogger kullanım açısından bana baya kolay gözüktü. diğerlerini denemeden bir şey söylemek yanlış olur.

    Yanıtla
  14. Bilinmeyen duymadığımız servisleri de paylaşarak bu işe başlayacaklar için alternatif oluşturmuşsunuz teşekkürler.

    Yanıtla
  15. Blogger kulanıcısı olarak çok memnunum hem kullanım kolalıgı hem index hızı açısından.

    Yanıtla
  16. Aslında hepside birbirinden iyi blog servisleri. Ama ben tercih yaparken blogger’i seçiyorum

    Yanıtla
  17. Ben blogger kullanıcısıyım az bir para verip .com aldım blogger gayet iyi.Elinize sağlık süper anlatım olmuş

    Yanıtla
  18. ben bir wordpress kullanıcısıyım ve kullanıyorum ama işlevsel olarak blogger gözümde daha iyi,yinede bilgilendirme için teşekkürler,çok güzel bir yazı olmuş

    Yanıtla
  19. Bloggerle yola çıktık bloggerle devam ediyoruz 🙂 Kolay geliyor temaları falan kendim editliyorum. Fakat yeni bir site açarsam belki wordpress tabanlı kurarım.

    Yanıtla
  20. Bence arama sonuçlarında daha üst sıralarda olmak için blogger kullanılmalıdır.Çünkü Google’un kendi blog servisi olduğu için arama sonuçlarında daha çok yükseliyor.

    Yanıtla
  21. WordPress’den vazgeçenlerin aklına şaşarım, yok böyle bir yazılım. Adamlar herşeyi düşünmüş resmen.

    Yanıtla
  22. Paravan olarak düşünenlere blogspot öneririm açıkçası. Google torpilli. Ben bu ara Tumblr açıcam bakalım.

    Yanıtla
  23. Bende blog sitesi açmayı düşünüyordum. Çok faydası olacak. Paylaşım için teşekkürler.

    Yanıtla
  24. Konu ile alakali wordpress kullaniyorum ayrica en iyiside oldugunu düsünüyorum. Acmis oldugunuz konu icin gercekten cok tesekkurler emegiize saglik.

    Yanıtla
  25. Ben genelde wordpress kullanıyorum, kullanımı rahat ücretsiz reklam yerleşimi güzel programları bol. siz de gezin fikrinizi iletirseniz sevinirim.

    Yanıtla

Yorum yapın