Çağrı Merkezinde Çalışacaklar için 5 Gerekli Bilgi

Çağrı merkezinde çalışacaklar için 5 gerekli bilgi adlı bir yazı yazma sebebim, çağrı merkezinde çalışmanın nasıl bir iş olduğuyla ilgili açıklamalar yapmak. Yaklaşık 5 senedir çağrı merkezinde çalışıyorum. Bu çalıştığım süre zarfında, gerçek anlamda yorulduğum zamanlar oldu. Öyle ki, bazen horladığım zamanlardan filan bahsetti ailem. Her neyse; haydi başlayalım.

çağrı merkezinde çalışacaklar için 5 gerekli bilgi
çağrı merkezinde çalışacaklar için 5 gerekli bilgi

# Zordur

Çağrı merkezinde çalışacaklar için 5 gerekli bilginin ilk kısmı, zor olması. Gerçekten işin zor olması. Bunun zor olmasının sebebi de, çalıştığınız ortam, muhatap olduğunuz kişiler, sektörün zorlukları ve genelde yüz yüze göremeyeceğiniz kişinin size tavrı. Size öyle bir davranır ki, sanki çalıştığınız kurumun CEO’su sizsinizdir. Elinizde olanın farkında değillerdir ya da farkında olmak istemezler.

# Çalışma saatleri

Bir hafta gündüz vakti çalışırken, ertesi hafta gece, ertesi hafta öğlen işe başlayabilirsiniz. Bu zorlukla başa çıkabilmek zordur. Çünkü insan beyni birazcık karmaşık. Siz dağınık biri olsanız da, o düzen istiyor. Bazen de şöyle olur, bir gün 9’da uyanır, ertesi gün 12’de uyanır, ardından ise 5’te işe başlarsınız. Yani bu yoğunluğa göre değişiyor. O yüzden çalışma saatleri biraz problem olabilir.

# Müşteriler

Çağrı merkezinde çalışacaklar için bence en önemli husus, muhatap olduğunuz müşteriler sanırım. Müşterilerle yüz yüze konuşurken, bir şeyler anlatmak zaten zordur. Bir de bunun telefondaki halini düşünün.

# Zamanla Daha Umursamaz Olacaksınız

İlk konuşmaya başladığınızda, ilk çalışmaya başladığınızda söylenilen şeylere aşırı derecede duyarlıyken, sonrasında daha duyarsız olmaya başlayacaksınız. Örneğin küfürlere daha az kişisel algılayacaksınız. Örneğin, ağlamalara daha az duyarlı olacaksınız. Eskiden müşteriyle beraber ağlayacak durumdayken, bir zaman sonra artık bu durumun sıradan olduğunu düşünmeye başlayacaksınız.

Bu durum özellikle benim gibi duygusal insanların en fazla yakındığı konulardan bir tanesi. Gittikçe daha fazla robotlaşıyoruz. Robotlaştıkça duygularımızı daha fazla törpülemek zorunda kalıyoruz. Bir zaman sonra benim yerime çalışacak bir robot bulunması gayet kolay olacak. Çünkü robotların da duyguları yok, robotlar da rutin yanıtlar veriyor…

# Hiyerarşik Düzen ve Ortam

Çağrı merkezi gibi sektörlerde hiyerarşik düzene alışmak biraz zor olabilir. Askerlikten daha fazla hiyerarşinin bulunduğu bir sektör ne yazık ki. Fakat eğer ki siz işinizde iyi olursanız, ast veya üst olması o kadar da önemli değil. Çünkü er ya da geç işiniz iyi olduğu için sizinle uğraşan biri veya birisi varsa mecburen pes edecektir. O yüzden önceliğiniz hiyerarşik olarak üstünüzdeki kişiyle aranızı iyi tutmak yerine, işinizi iyi yapmayı daha birincil yapın.

Ortam konusunda da çok fazla kişiyle muhatap olduğunuzdan söylediğiniz şeylere dikkat edin.

# Kariyer Olanakları

Bu da bonus olsun. Çağrı merkezinizde hedeflerinizi tutturup, kariyer olanaklarından her zaman faydalanın. Kendim yapamadım, bari sizler yapın 🙂

Çağrı merkezinde çalışacaklar için daha söylenilebilecek çok fazla şey var. Ama ne yazık ki, bunu kelimelere doğru şekilde dökmek, sanıldığından çok zor. O yüzden şimdilik kısa keselim, ardından zaman buldukça buralara ekleme yaparım. Çağrı merkezinde çalışacaklar için söyleyeceklerim bu kadar – Şimdilik

Bir önceki yazımız olan Medium vs WordPress Hangisi Daha İyi? başlıklı makalemizde medium kullanımı, medium vs karşılaştırma ve medium vs wordpress hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorum yapın